Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Założyłam firmę jednoosobową; podmiotem działania ma być dystrybucja towarów (sprzedaż hurtowa i detaliczna): odzież, artykuły AGD, kosmetyki itp. z dużych hurtowni do małych sklepików. Jednym z punktów sprzedaży ma być sklepik, ale umiejscowiony w innej miejscowości niż moje stałe zameldowanie. Sklep ma być wyposażony w kasę fiskalną. Dopuszczona jest również sprzedaż detaliczna jako tzw. handel obwoźny. Po przeczytaniu literatury wiem jeszcze mniej niż przed!!! Jestem podatnikiem VAT. Czy mam mieć kilka KPiR? Czy też kilka ksiąg sprzedaży VAT? Czekam na szybką odpowiedź!!! MOŻE KTOŚ JUŻ TO PRZERABIAŁ????? Pozdrawiam Wszystkich RITA