Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Milka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Witam! sprzedałam dyskietki za 15zł i nabiłam na > kasę fiskalną, klient zarządał fakturę na w/w > towar. Jak mam ująć to w ewidencji sprzedaży skoro > mam tą kwotę dyskietek na fakturze i w kasie > fiskalnej?? (podwójnie?? :) Jeżeli sprzedaje > komputer za 3500 czy nabijam tę sprzedaż na kase > fiskalną czy tylko wystarczy że wystawię > fakturę??. > Zakupiłam kasę fiskalna w listopadzie 2003r. > ewidencję rozpoczełam od 1.XII.03 i spełniłam > wszystkie konieczne warunki aby móc odliczyć kasę > fiskalna. W której deklaracji Vat wykazuje zakup > kasy fisk. za m-c grudzień czy styczeń?Jak dokonac > tego odliczenia? > > Z góry dziękuje za uzielenie mi odpowiedzi. > Pozdrawiam >mirka - Proszę o pomoc! Postanowiłyśmy wraz z siostrą otworzyć mały sklepik. Niestety nie bardzo wiemy jaki system opodatkowania możemy wybrać i do czego w tym wszystkim służy kasa fiskalna? Wiem,że pytanie może wydawać się banalne ale my naprawdę nie mamy żadnego źródła informacji. Diękuję