Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam. Chciałbym importować towar z obszarów UE. I jeśli ktoś życzliwy mógłby mi wyjaśnić jak w literze prawa powinno się to odbywać. Mój przykład: Kupuję w Austrii towar za 5000 Euro, kontrahent wystawia mi fakture. Wracam z towarem do Polski i co muszę zrobić, żebym mógł go sprzedawać w moim sklepie. PS Narazie jestem na początku rejestracji firmy. Który sposób w takim przypadku byłby lepszy do rozliczania się z US ryczałt, książka przychodów? Pozdrawiam jeśli coś źle napisałem wynika to z mojej niewiedzy związanej z tym tematem. Jeszcze raz pozdrawiam i proszę o życzliwe porady.