Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam Chciałbym kupić auto na firmę i nie bardzo wiem co i jak ... znaczy się już trochę się dowiadywałem na ten temat ale chciałbym jeszcze potwierdzić swoje informacje, i z tego względu mam kilka pytań // z góry dziękuję z odpowiedzi ;) 1. Chciałbym sprowadzić auto z niemiec, otrzymam niemiecką fakturę VAT z komisu. Ale co teraz z polskim prawem czy otrzymał bym jaki kolwiek zwrot ??? jak zaksięgować ową fakturę, słyszałem ze lepszą opcją był by zakup na osobę prywatną /Jan Kowalski ... itd./ niż na firmę /ZPHU J. Kowalski/ 2. Czy kupując auto od prywatnej osoby mogę jakoś sobie to wrzucić w koszty? ... więcej pytań nie pamiętam ;-) w razie czego dopiszę ;) pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za rady.