~herti

Troszke poczytałem o ewiedencji pojazdów samochodowych i nie wiem czy dobrze interpretuje. Firma jednoosobowa, samochód osobowy nie wprowadzony do ewidencji śr trwałych - rozumiem że: - może być użytkowane auto nie musi byc wlasnocia wlasciciela firmy ani pracownikow tej firmy - rozumiem ze w ewidencji moge wpisywac kazda jazde zwiazana z zalatwieniami dla danje firmy : ZUS, US, bank. Przejazd z siedziby do oddziału rónież się chyba kwalifikuje czy sie przyczepia??? - zbieram faktury za paliwo (w moim przypadku na fakturach będzie pewnie wpisane LPG) a w ewidencji rolziczma się według kilometrówki liczonej chyba na podstawie beznyny - 0,7846 za km. Czy US sie nie przyczepi?? - w przypadku gdy załatwienia i przejazdy zwiazane są z opuszczeniem terytorium gminy nie obowiązuja mnie limity kilometrowe na jazdy loklane (np.300 km - do 100 tys. mieszkańców) Hmm troche to dziwne ale tak sie zastanawiam. Samochod w firmie rodzi ogromne koszty. Nie wiem czy u mnie nie beda wieksze od przychodu. Musza byc chyba jakeis limity a jak ich niema to pewnie sie beda czepiac. Dzieki

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.