~_Sheriff_

Witam!!!! czy ktoś wie jak napisać FV korygującą i czy musze pisać też do niej note korygującą. Bo jest tak: Kupiłem sprzet w firmie x, kurier przywiózł, zaplacilem gotówką. Ale FV jest wystawiona na całkiem inna firmę y, znaczy sie nie na mnie. dzwoniłem do firmy x i powiedziano mi by wystawic Fakturę korygująca i im przysłac, podbija i odeśla oryginał a kopia dla nich. I tu mam problem bo nigdy takiej faktury nie pisalem i nie wiem jak napisac??? czy moze mi ktoś powiedziec jak pisze sie fv korygujaca dane odbiorcy, i czy note tez musze pisac, zeby to wszystko bylo zgodne z prawem. Prosze o POMOC

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.