Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam 1. Jestem zwolniony z VAT, aktualnie posiadam kase fiskalną. KPIR Zajmuję się produkcja i sprzedażą mebli na zamówienie. I mam taki problemik. Ktoś kupuje mebel na aukcji , robi przelew na konto ale mebel otrzymuje powiedzmy po tygodniu. Kiedy mam wbić na kasę sprzedaż z datą przelewu czy datą wysyłki towaru do klienta. I co w przypadku kiedy jest to 2 różnych miesiącach 2. klient Płaci za wysyłkę towaru doliczając koszt do ceny towaru i taki robi przelew na moje konto czy wysyłkę również wbijam na kasę i wpisuje do KPIR a jesli tak to czy musze wbić na kasie podatek 22% czy w ziązku że jestem zwolniony z VATu nabijam ZW. Proszę o pomoc już się w tym pogubiłem Michał