Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jestem wlasnie w trakcie zakladania dzialalnosci gospodarzcej polegajacej na projektowaniu architektonicznym. Kompletnie nie mam pojecia jaki sposob opodatkowania wybrac dla mojej, jednoosobowej firmy. Zalezy mi na tym aby moc wystawiac faktury VAT, zatrudniac na umowe o dzielo i miec mozliwosc korzystania "na firme" z samochodu. Jednoczesne chcialbym prowadzic ksuiegowosc samodzielnie, chodz tak na prawde nie mam pojecia czy bedzie to mozliwe. Prosze o rade. Byc moze znajdzie sie ktos z Wroclawia kto moglby mi pomoc osobiscie na miejscu.