~alka

Zakładam firmę jednoosobową ,, handel obwoźny" mała gastronomia. Ponosze dużo kosztów zwiazanych z ta inwestycją np. zakup przyczepy gastrronomicznej, sprzetu , opłata za teren i inne. Nie wiem jaka forme rozliczenia najkorzystniej wybrać czy ryczałt czy vat? A moze ma ktos inne propozycje? Bardzo prosze o cenne wskazówki. Lub podanie art. określajacy rozróżnienie tych form płatności? Nie wiem czy bedąc na ryczałcie mogę odliczyć poniesione koszty w związku z rozpoczęciem działalności.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.