Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
twister2005 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > rafi123 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > twister2005 Napisał(a): > > > -------------------------------------------------- > > > ----- > > > Witam > > > Prowadze swoja dzialalnosc od ponad pol roku > > > Jestem agentem ubezpieczeniowym ING > > > Rekrutacja trwala bardzo krotko i po > > > zarejestrowaniu firmy szybko zaczalem prace > > > Kilka dni temu dowiedzialem sie ze osoby > ktore > > > staraly sie o dofinansowanie z UE dostaly > nawet > > po > > > 40tys jednak nowa gwardia nie zostala o tym > > > poinformowana poniewaz zalezalo im na > szybkosci > > > Z tego co slyszalem minal juz termin (pol > roku) > > do > > > kiedy moge sie ubegiec o dofinansowanie > > > Czy w tej chwili moge sie jakos odwolywac > albo > > cos > > > mi pozwala ubiegac sie o wniosek? > > > z gory dziekuje za kazda podpowiedz > > > > > > Pozdrawiam > > tak wszystko sie zgadza co do dotacji tylko > firma > > starajaca sie o dotacje niezaleznie w jakiej > > branzy musi min 2 lata byc na rynku czyli 2 > lata > > skladkowe to jest min wymagania stawiane przez > > komisje przyznajaca dotacje (w wys od 25000 do > > 500000 w zaleznosci od planu inwestycji > > kosztorysow itd. iest mozliwosc ze mnasza firma > > sie podejmie wykonania kompleksowej > dokumentacji > > do danej inwestycji) ponizej tego terminu > wnioski > > niesą brane pod uwage jedynie z urzedu pracy > ale > > musi byc pan zarejestrowany jako bezrobotny a > to > > niewchodzi jak widze w gre > Chodzilo mi o dotacje przed zalozeniem firmy > w moim przypadku firmy jednoosobowej > czyli pieniazki na rozwoj biznesu tak ja rozumiem na rozpoczecie dzialalnosci z Urzedu pracy min 3 mce zarejestrowanym do 18000 bezwrotna tylko po 12 m-cach dzialalnosci firmy natomiast po 24 mcach dzialalnosci firmy mozna sie starac o dotascje planow inwestycyjnych od 25000-500000 w zaleznosci od projektu inwestycyjnego rodzaju dokumentacji oraz sytuacji firmy po doglebnej analizie. niestety do 2 lat firmy starac sie o dotacje niemoga poniewaz jednostki przyznajace dotascje wnioski firm dzialajacydh do 2 lat odrzucaja poniewaz niespelnaja wymogow stawianych przez komisje. pozdrawiam