Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Podbitka z rana jak śmietana... Która to już, zliczy to kto? Jeszcze jest w was wiara w to że wybije, ale wiecie że do czasu. Podbitki wzmagają nadzieję a potem jest rozczarowanie. I to jest to co stopniowo kruszy tę wiarę. Nie za pierwszym czy 10-tym razem. Ale za 20 człowiek nabiera wątpliwości a za 30 zastanawia się nad wyjściem z tego błędnego koła. Bo też i może będzie miał rację. Pamiętajcie kto jest premierem. On jest patriotą ale nie polskim, i to już jest prawda powszechnie znana. Jak o tym mówiłem w '16 to wszyscy mi odpowiadali że to bzdury bo to niemożliwe. Ale wracając, ta amputacja wiary we wzrosty to proces. Powolny ale metodyczny. No i widać po wczorajszym obrocie że znowu nie chcecie się dzielić akcjami bo wierzycie... A to ja się spytam: co jest złego w kupnie Lubawy po 6? To że jakiś czas będzicie oglądali stratę? przecież będzie wirtualna. Ja jeszcze o panu premierze. Czy nie myślicie że on nie użyje jakichś sposobów żeby polska spółka nie zarabiała? O może takiego że za pomocą Kosiniaka będzie pozorował tylko wyposażanie naszej armii. Dwie pieczenie na jednym ogniu...Czy to nie wydaje Wam się prawdopodobne po tym jak zapewniał o prospericie w Rafako? Pan premier może i czuje jakiś dyskomfort że musi to wszystko robić obecnie w świetle jupiterów i kamer na oczach Polaków ale ma silny charakter i działa w zamierzonym przez siebie kierunku mimo wszystko, bo jest zabezpieczony przez lokatora Kremla i jego rakiety. Czy nawet ulubiony mój prezydent obecny jest w stanie będąc sportowcem mierzyć się z rakietą? Nawet Amerykanie wystraszyli się tych super szybkich rakiet (12 mach) i wpuścili Trumpa do B.D. Chodzą słuchy że ktoś majstruje przy ich wyrzutniach ale czy to takie pewne i czy sobie Putin z tym nie poradzi? To dlatego Tusk tak sobie pozwala i nie powinniśmy go lekceważyć a on nie sprzyja polskiemu biznesowi jaki by on nie był.Bo polski biznes to bogatszy budżet a pieniądze z budżetu mają wypływać a nie do niego wpływać. W takim środowisku trudno mi dojrzeć wycenę Lubawy na wyższym poziomie niż 10 zł a więc kupowanie tylko po 6 ma sens. I tak na to patrzę : w szerszej perspektywie, bo daje odpowiedzi na wiele pytań i rozświetla drogę przed nami.