~Free

No jeszcze dodałbym tutaj CiG, bo tam też jak na razie ładna była stopa zwrotu z akcji branych w okolicach 1,5 zł. No i wiadomo, ze zarówno na GOP, OML jak i CiG to jeszcze nie finał wzrostów, bo do premier gier trochę czasu jest. Ale kółeczka częścią akcji można ładne wykręcić.

O Road jestem spokojny, bo spółka ma kapitalizację w granicach 8 mln, a widać, ze gra naprawdę ma duże szanse na wydanie w 2026 roku, więc na pewno kurs przed premierą tam wzrośnie. Wersja alpha już wygląda lepiej niż to co prezentował Nowak na kilka dni przed premierą ATS.

Tylko MG mnie martwi - niestety przez te odpisy nie mają żadnych zysków, a do tego dochodzą jeszcze horrendalne wręcz koszty działania jak na to co mają w produkcji (niestety pomimo odcięcia tylu spółek dalej wydaję 3-4 miliony, Bóg wie na co). Dodam też, ze zgodnie z raportem Road oni tam posiłkują się swoimi środkami i biorą mniej od MG niż było w planach (a całkowity koszt gry, tez nie był jakiś astronomiczny - 4mln czyli tyle ile oni wydają w jeden kwartał). Na co te miliony płyną? Naprawdę trudno mi uwierzyć, że na te kilka spółeczek, które zostały, tym bardziej że ich działalność była wygaszana już od jakiegoś czasu.

Ja czekam z ostateczną decyzja co dalej na kolejny raport, ale coś czuję że będę miał dylemat. Gameing teraz trochę rozpieszcza, bo jest sporo ciekawych opcji i niektóre w dodatku w trakcie trwania korekt. Zwykle nie mam nic przeciwko trzymaniu akcji, ale jak widzę perspektywy, np. na Road siedzę już długo, ale tam uśredniałem bez problemu z myślą o premierze ATS2. A tutaj boję się że na wzrosty przyjdzie poczekać do czasu wydania DDS3, a nie ma nawet infa o tym, że trwają prace nad tym. No jeszcze mogą wyskoczyć jak królik z kapelusza z infem o Schedule, ale to mocno niepewny temat i trudno nawet pod to grać.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.