staryznajomy

Za dużo na forum nerwowości i dowód na to, że wielu jeszcze akcji tej spółki nie kupiło. A ja nie lubię mieć konkurencji i coś cennego wolę mieć zawsze przed innymi. Dlaczego od kilku miesięcy akcje inventionu i softblue sobie zbieram. Na dziś udział pomiedzy tymi dwiema spółkami do 4 akcje INM na 1 akcje SBE. Zamierzam pomalutku zwiększać udziały również w Sofblue bo po tak wielomiesięcznym, nawet kilkuletnim marazmem i spadkiem kursu musi nastąpić wybicie i to nie będzie liczone w dziesiątkach % a raczej w setkach %. Zobaczymy co obie spółki pokażą w raportach kwartalnych.

Dużych ilości akcji nie da się tu kupić w szybkim czasie bo od razu przeszli by na poziom 30 groszy ale w niedługim czasie na kupno wrzucę 50-100 k zł jednorazowo i zobaczycie jak się pompuje kursy na takich spółkach i co to jest tzw. owczy pęd ;)

Ja nie lubię dużej konkurencji jak kupuje daną spółke, konkurencja do kupna może być jak już akcje mam i na poziomach kilka razy wyższych od mojej średniej zakupu. Wtedy mogą się kłócić o akcje a ja ze spokojem liczę zyski, najpierw wirtualne a następnie realne keszując jak np. 4Mass 600% czy Mercator 1400%.

Tu niedługo "zmuszę" tych co tak się tu mądrzą to tego, że będą te akcje kupować i to dużo powyżej obecnych poziomów. Ta takich spółkach z tak niskimi wolumenami jakie sa na INM i SBE można to robić drobnymi kwotami a później podtrzymywać obroty swoimi zleceniami :)

Nie przejmować się tym co piszą, bo w perspektywie tego co będzie i jaki będzie tu przemiał wpisów i publikowanych informacji nikt o tym nie będzie pamiętał. Teraz krzykacze krzyczą, że spółka jest be jak już kupią będą krzyczeć, że spółka jest cacy.

A ci nowy co wejdą na forum czy kupią akcje nie będą nawet czytać tego wszystkiego na forum.

Jedni czytali na 4Mass przy 17 groszach i kupowali a inni kupowali po 4 zł, na Mecatorze jedni nie wierzyli we wpisy tych co kupowali akcje po 10-20 zł a inni wierzyli kupując akcje Mecatrowa po 700 zł, że będą po 10 000 zł i będą drugim LPP. Taka giełda.

Grunt to dobrze i tanio akcje kupić, cierpliwie poczekać na swoją kolej do pompeczki i tylko tyle i aż tyle.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.