Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-08-01 o godz. 21:32 ~SHORT-LONG napisał(a):
> kontraktów terminowych FKGHU25/SHORT na FKGHU25/LONG w trakcie poniedziałkowych notowań, taki mam plan!
Nadchodzi korekta ostatnich spadków, kontrakty na miedź w Londynie bronią jak na razie skutecznie solidnego wsparcia
na poziomie 9590,00 USD/Tona więc zakładam że i w Poniedziałek zostanie to wsparcie wybronione i zacznie się
wzrost na miedzi który powinien przełożyć się na wzrost ceny akcji KGHMa co spowoduje zwyżkę na kontraktach
terminowych FKGHU25. Mam na swoich kontraktach po stronie SHORT solidny zarobek ponieważ otwierane były
23 Lipca w średniej cenie 139,00 zł czyli teoretyczny zarobek jest:
139,00 - 127,20/cena dzisiejszego zamknięcia/ = 11,80 x 100 = 1180,00 zł na jednym kontrakcie i nie chcę go przy
zwyżce ceny kontraktów stracić, oraz spekulacyjnie przejść na stronę LONG po stosunkowo niskiej cenie!