~Lekarz

Dnia 2025-07-22 o godz. 13:37 dywersyfikuje_my napisał(a):
> Jakiś czas temu opisywałem w odpowiedzi na forum i pozwolę sobie wkleić (w skrócie emisja po 7,09 jest dla aktualnych posiadaczy akcji SatRev którzy za 1 akcje SatRev otrzymaja 2 akcje ECL(z emisji E) :
> >
> > "
> > Po kolei...
>
> Dokumenty mówią że SatRev warty jest 136 230 000 PLN. SatRev "składa" się aktualnie z 9 609 918 akcji czyli 1 akcja wg wyceny warta jest ok 14,18 PLN.
>
> Dokumenty mówią że w tym wypadku na dzień dokumentu 1 akcja SatRev tj. 2,88 akcji ECL (ECL wyceniają na potrzeby połączenia na ok 4,92 x 1 391 300 akcji)
>
> Połączenie nastąpi w drodze emisji E nowych akcji ECL które obejmią aktualni akcjonariusze SatRev, czyli 19 219 836 nowych akcji ECL po 7,09 PLN = 9 609 918 akcji po 14,18 PLN
>
> Zatem stosunek "wymiany" dla aktualnych akcjonariuszy wg. mnie to 2 nowe akcje ECL = 1 akcja SatRev.
>
> Po połączeniu rynek zweryfikuje czy jednak przyjmie cenę emisyjną jako wartość połączonego podmiotu czy jednak wiara w sektor New Space i polskiego producenta satelitów jest uzasadniona i lecimy wyżej.
>
> P.S. Mnie ciekawi dlaczego ludzie kupują akcje ECL powyżej tych 7,09 skoro akcje SatRev można nabyć jeszcze poniżej wartości z wyceny?"
> >

Zapraszam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.