Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak i tutaj trafiłeś w sedno. To nie jest gra w stylu milion preorderow na start i kurs wali w gore nie wiadomo jak (choc i tak ci którzy wierzyli w spółkę od zeszłego roku sa mocno na plusie :-) ). Ta gra moim zdaniem bedzie miała powolny start (ale i tak niezly patrzac pod uwagę ze jest powyżej średniej jesli chodzi o ilosc opinii po pierwszym tygodniu w porównaniu do różnych tytulow które wychodzily, dobrze ze zachaczyki o bestseller bo plakietka tez robi reklame w meta store) i bedzie sie rozpedzala z czasem gdy bedzie wiecej poziomow/mechanik zaimplementowanych. Nie oszukujmy sie wyglada rewelacyjnie (gralem w wiele gierek na quest 3 ale tutaj naprawde poziom top tekstur i klimatu). Problemem jest poki co ze gra to taki early access z kilkoma tylko poziomami ale rozumiem ze chcieli wypuscic cos zeby juz zarabialo na studio. Zgadzam sie ze bezpieczna strategia nie walenia nie wiadomo ile w marketing dla malego studia (10-13 osob) w trudnym srodowisku (w zeszlym roku sporo gamedev spolek sie zegnalo z duza czescia zalogi lub w ogole upadali) to rozsadne podejscie. Zakladam ze jak zobacza ze sie rozkreci to i dadza teoche w marketing wiecej. Jak dodadza Multi to im sie spolecznosciowy akcent rozkreci na co naciska tez meta. Ja trzymam kciuki za ten tytul bo na redicie jest od populacji korzystajacej z psvr calkiem niezle wyczekiwanie na ten tytul tym bardziej ze ludzie zobaczyli filmiki z youtube jak to wyglada na quest a na psvr bedzie wygladalo jeszcze lepiej z racji na ekran Oled. Oczywiscie mnie i tak najbardziej beda interesowac wyniki sprzedazowe ale szacuje ze q3 bedzie spoko a q4 bedzie juz fajny jak sie dolacza pozostale tytuly. Jednak dla tych co licza na skok na juz/jutro o kolejne XX% w gore to moze niech sie nie przelicza.... :-) ja mam czas, nie jestem z tych co skacza ze spolki na spolke bo w dluzszym terminie zazwyczaj warto zainwestowac po prostu w perspektywiczna spolke i efekt bedzie podobny a mniej czlowiek na gielde czasu traci. Mi ten model sie sprawdza ale rozumiem ze kazdy ma swoja metode. Najwazniejsze to zebysmy wszyscy na tym cos ugrali