~Magnes

1. Backlog segmentu sprzętu medycznego Synektika wynosił szac. 32,8 mln zł na koniec czerwca

2.Część wywiadu z wczoraj Jędrzeja w biz24 :

RM: W dobrym miejscu, w dobrym czasie. Ale czy z tą skalą będzie jakoś lepiej? Bo ja tak sobie wyobrażam, że firma warta 150 prawie milionów w wycenie, no i jakieś półtora miliona z grubsza zysku kwartalnego, to są dwie zupełnie różne firmy, jakby?
JK: Oczywiście tak. Natomiast trzeba też popatrzeć na backlog zamówień, czyli ten portfel faktycznie realizowanych naszych zleceń. Myślę, że tutaj też dla inwestorów jest to istotny wskaźnik, który my bardzo często podajemy przy każdym naszym webinarze i portfel zamówień już w tej chwili, urósł bardzo mocno, ponad 50 milionów złotych, spokojnie w tym backlogu zamówień się znajduje.
No i to nie zatrzymuje się. Cały czas widzimy rosnące zainteresowanie. Myślę, że te spływające w przyszłości przychody z podpisanych zamówień to jest coś, co w jakiś sposób też wpływa na tą naszą wycenę.
Myślę, że tak patrząc na zagraniczne rynki, gdzie tych spółek satelitarnych, kosmicznych jest znacznie więcej, no to te wyceny są kilkukrotnie wyższe, niż ten backlog zamówień, więc tutaj ja tutaj kompletnie nie mam wątpliwości co do tego, dlaczego tak to wygląda.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.