Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
przez ciesnine plynie 25% ropy ale mozna oplynac dookola afryki i to podniesie cene ale nie o wiecej pewnie jak 10 usd
to jakbys wiozl towar za 10 a transport zamiast 1 kosztuje 2 zł to cena wszystkiego rosnie z 11zl na 12 zł
ropa spadnie na 40 jak akcje u pinokia znowu pekną
a jak nie pekna to nie spadnie
ale fakt jest że w realnej gospodarce jest słabo
potwierdzeniem tego faktu jest to że zwiekszaja deficyty w europie zeby ja wspomoc , robia to niby na zbrojenia ale wszyscy wiemy o co chodzi
sam pomysll
wojna trwa 3 lata , wszyscy wiemy ze sie zaraz zakonczy
to po co sie zbroic jak zaraz bedzie pokoj
bezsens totalny
ale ludziom mozna wmowic bzdury a tak naprawde gospodarki ledwo dysza i wolaja o kase do rzadu
na surowacach nie spekulowac bo zyski w tym sektorze to fikcja, na ropie czy gazie co miesiac rolowanie i naliczaja swap ktory jest czasem znaczny przez co jest ryzyko trzymac pozycje dluzej
ja wziolem pozycje na kilka dni bo jak widzialem ten absurdalny wytrzal na 78 usd to wiedzialem ze zaraz to umrze
teraz ciagna wysoko na akcji , chlopcy ponownie wkladaja drobnym te pseudo inteligencje do gardla
to co robia jest załosne
okradna drobnych i pokupia sobie jachty
reszta swiata bylaby bogatsza gdyby nie kupowali akcji u pinokia , to co na nie wydali juz do nich nie wroci , chlopcy zabora im wszystko
z jednej strony widze te farse gdzie wrcaja na szczyt ale z drugiej wiem że nie ma se co dziwic bo w koncowce hossy takie zachowania to norma, koncowka hossy albo rosnie pionowo albo umiera