~Gumiś

Widziałem już wątek (o NATO), który założyłeś na DAT. Teraz ponawiasz/wzmacniasz w komentarzach. Mam inne zdanie. Nie widzę DAT w NATO, na pewno w najbliższych latach. 1. Według mnie Europa buduje (według możliwości) samodzielne kompetencje obronne, możliwie niezależne od technologii USA, gdzie koncentracja zorientowana jest obecnie na Pacyfik i jak dojdzie tam do eskalacji i wojny kinetycznej, wszystko ale to wszystko, czym będzie władać amerykańska ręka będzie użyte w tamtym kierunku. 2. Palantir właśnie wszedł do NATOhttps://cyberdefence24.pl/armia-i-sluzby/nato-dopielo-umowe-z-palantir-kupiono-innowacyjny-system 3. Biorę pod uwagę możliwy nawet podział NATO. Czynniki mające na to wpływ są w ciągłej zmianie, ale tak, to jest w jakimś stopniu prawdopodobne, tym bardziej po woltach jakie obecnie miały miejsce w wydaniuTrampka (m.in. wojna celna, w tym z Europą, temat: Kanada, Grenlandia, układanki USA z Rosją). Nie chce mi się dalej pisać, ale juz punkty 1 i 3 są triggerem w szansie dla DATAWALK, poniekądi punkt 2 również. Tak jak Francja, Niemcy, Szwecja itp. mają swoje czołgi, armatohaubice itd., to dlaczego nie mieć swojego "Palantira", który akurat tak się składa... jest z Polski.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.