Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-06-07 o godz. 12:32 ~RS napisał(a):
> Wiesz ile mieli kasy na koniec 3Q- nie wiesz, podpowiem, że nie było to 15 baniek, którymi mają zapłacić za udziały do 30 czerwca. Skoro nie mieli to jak myślisz w jaki sposób zapłacą - pewnie też nie wiesz. Ostatnia sprawa dotycząca ceny, skoro twierdzisz, że jest to świetny biznes - dam tobie 50k, a ty mi 150 k ok?... bo właśnie taki deal robi NTC. Oby było zupełnie inaczej tzn niech w trzy tygodnie wyczarują te paręnaście baniek i kurs niech urośnie przynajmniej do WK.
Witam, ja akurat jestem akcjonariuszem IDH. W każdym razie - wkleję tutaj to, co pisałem na forum spółki IDH:
"Nie wiem, czy to naiwne myślenie, że może NTC wie już o tym, że np IDH "lada dzień" podpisze jakieś znaczące umowy (o których coś tam było wspominane w raportach kwartalnych bodajże od ponad roku). Tzn w kilku ostatnich raportach kwartalnych było zaznaczane, że IDH pracuje z kilkoma inwestorami nad ich projektami, co może zaowocować podpisaniem umów... No i właśnie - czy, a jeśli tak, to kiedy, miały by te umowy zostać podpisane. No i co by było ich przedmiotem i na jakie kwoty."
Trudno przewidywać, o co chodzi. Dobrze jednak rozpatrywać scenariusze zarówno te gorsze jak i lepsze :-)
Mało wiem o spółce NTC, ale jestem pewien, że wiedzą o spółce IDH więcej niż ja i inni jej drobni akcjonariusze. No i NTC chyba nie działa na swoją niekorzyść ? Taka jest logika. Oczywiście, że chciałbym, żeby niedługo wartość księgowa IDH była 1,5 zł / akcję a najlepiej więcej. Trzeba jeszcze poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Sama spółka IDH jest dość niepewna jak dla mnie, ale przeszła restrukturyzację w 2023 roku i ostatnie 3 raporty kwartalne są dość optymistyczne (i coraz lepsze).