licznazysk

i tu i na PXM jestem, bo wierzę w przyszłość - nie, to nie jest mój slogan w kampanii prezydenckiej ;)
Poniżej 3 zl wchodziłem w PXM, bo wierzyłem, że to właśnie ta spółka z czasem będzie miała znaczenie w budowach energetycznych, może CPK, nie przewidziałem jedynie ruchu z majątkiem rafako i że wejdą w zbrojeniówkę (czas pokaże jak głęboko w to wejdą). PXM zaczyna sie rozpędzać, wierzę, że i tak jeszcze wiele zielonych sesji przed nim.
Na Wieltonie myślę, że będzie podobnie, choć inaczej, bo struktura akcjonariatu całkiem inna. Analogią jest to, że spółka ma chwilowe problemy, ale też chyba przed ną ogromne koło ratunkowe - jeśli sytuacja gospodarza odbije to zaczną sprzedawać więcej i ze straty zrobi się zysk. A jeśli wygrają kontrakty zbrojeniowe to będzie tu hossa.
Nie ma większej spółki z takim potencjałem do budowy naczep, ale też i konstrukcji wozów wojskowych (ktoś w innym poście ciekawie to opisał).
Na PXM trzeba było być cierpliwym, a teraz kwestia komu jaki zysk wystarczy żeby wyjść.
I myślę, że tu w perspektywie kilku tygodni, może miesięcy będzie tak samo.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.