~Bartek

Oj, słychać wycie troli :))

Mało inteligentni ludzie z trudem przyjmują fakt, że prezes mógłby pewnie dzisiaj sprzedać WSZYSTKIE badane cząstki, ba - nawet samą firmę! - za grube pieniądze i do końca życia żyć w luksusie. Starczyłoby dla kolejnych dziesięciu pokoleń. Tyle osiągnął na dzisiaj, stworzył stabilną, w 100% POLSKĄ, firmę, zatrudniającą kilkaset osób.

Natomiast w negocjacjach toczy się gra nie o marne miliony dolarów, które może mieć dzisiaj, ale MILIARDY. Grube miliardy. A także o stworzenie firmy, która może przetrwać dziesięciolecia. I nie negocjuje z leszczami, tylko ludźmi, którzy już są na tym poziomie i brutalnie walczą o swoje interesy. Dlatego chodzi nie o to, żeby sprzedać, ale za ile i na jakich warunkach. Prezesa nie interesuje bycie milionerem, bo już od dawna nim jest. Interesuje go coś więcej i tacy ludzie popychają historię naprzód. Nie miernoty.

Jeśli rozwijane leki będą za 10 czy 20 lat przynosić grube miliardy dolarów, to jakie znaczenie będzie miało opóźnienie rok, dwa, trzy czy pięć na początku drogi? Absolutnie żadne. Wielu ludzi o tym wie, stąd trole - niektóre opłacane, niektóre na wolontariacie. Głupich ludzi jest dostatecznie wielu.

Ja, podobnie jak jeden z przedmówców, mam czas, mam pieniądze, mam cierpliwość. Powoli gromadzę akcje i mam ich już kilkadziesiąt tysięcy. Jeśli starczy mi czasu, wciągnę setki tysięcy.

Niektórzy nie pamiętają, że CD Project można było kupić za 3 zł. Wiecie, ile było trzeba czekać na sukces? 13 lat. Ale z marnych 10 zainwestowanych tysięcy można było wyciągnąć 1,5 miliona. To jest skala sukcesu.

Każdy robi, co chce, jeśli ktoś chce słuchać troli i osób ewidentnie zaburzonych psychicznie oraz intelektualnie... jego wybór.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.