Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
nie wiem jakie miałeś założenia kupując akcje: jesli chciałeś kupić za 49 i sprzedać po 55 w krótkim czasie to... trochę wtopiłeś bo trochę czasu potrwa powrót do tego poziomu. Jeśli nie potrzebna Ci kasa - kupiłeś długoterminowo to trzymaj, zapomnij i sprzedaj za dwa lata - jeśli żadnych kataklizmów w międzyczasie nie będzie - opłaci Ci się.
Ja kupując akcje ustanawiam sobie kilka wartości, których bezwzględnie się trzymam.
Ulmę kupiłem długoterminowo - więc nie martwię się chwilowymi skokami w dół, górę. Nie ustawiłem tutaj stop lossa ponieważ wierzę w spółkę i w to że za jakiś czas osiągnie ustanowioną przeze mnie cenę, która będzie realizacją zysku.
Kupując krótkoterminowo zawsze ustawiam stop lossa.
więc jak nie potrzebna Ci teraz ta kasa- to ja bym trzymał :)