Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Standardowe przekomarzanie na forum bankiera, wszyscy kupili kryształowe kule na aliexpress i teraz przyszłość prorokują: 5zł, 15, 100 :D
Czy JDM to solidny produkt? Tego jeszcze nie wiemy, przecież niie było premiery, dopiero ona pokaże, czy panowie z Gaming Factory poważnie podeszli do tematu i ukończyli wszystko na odpowiednim poziomie. Potencjał gra na pewno ma inaczej nie zawędrowałaby na 52 pozycję wishlisty, ale choćby i piersze miejsce na wishliście przychodu dla spółki nie generuje. Przychód generuje miejsce w Global Top Sellers, a do tego jeszcze chwila.
Skąd dzisiejsza przecena? Nie wiem tego ja, ani nikt inny na forum, może ktoś, kto zbierał po 7 PLN postanowił zainkasować pewny zysk nie czekając do premiery, bo to zawsze jest niewiadoma (powiedzenie sell in may and go away, też nie wzięło się znikąd)
Pytanie czy w spółce albo wokół JDM wydarzyło się coś co taki spadek usprawiedliwia?
Szacując koszty gry na poziomie 10,5 mln PLN nie licząc kasy od wydawcy zwrot kosztów powinien nastąpić przy sprzedaży ok 150 tys. egzemplarzy. Jeśli gra osiągnie podobne lub lepsze oceny jak demo Rise Of The Scorpion to myślę, że taki poziom sprzedaży będzie po pierwszym miesiącu. Podkreślę, jednak jeszcze raz założenie JEŚLI gra osągnie podobne lub lepsze oceny.