~Rachunek

Dzień dobry,
moje wrażenia "na gorąco" z tej rozmowy..
Obaj "przedstawiciele" nie pamiętają lub nie chcą pamiętać ani faktów ani prawa..
Był termin - 6 miesięcy od dnia zakończenia postępowania upadłościowego
- powrót na giełdę spólki prawa publicznego "Elektrim S.A." - GPW "upoważnia" lub "zobowiązuje" - jest różnica....
Z kolei, w trybie postępowania cywilnego można pozwać i GPW i Prezesa -
to się nazywa odpowiedzialność solidarna lub ewentulanie przypozwać w postępowaniu cywilnym... - ale nie widzę szans powodzenia.
Odnośnie tzw. "interpelacji" to jak już powtarzałem, nie jest to żadne źródło prawa, zresztą o wiele ciekawsze są wydarzenia związane z zawarciem Umowy głównej czyli czegoś co Państwo i Zarząd Elektrium w sprawozdaniach nazywacie "Ugodą".
Natomiast, część akcjonariuszy "została" z akcjami gdyż " Elektrim wróci na giełdę lecz już nie jako "wydmuszka" - o charakterze tej wypowiedzi także już się wypowiedziałem...
Natomiast, Pan Z.S.Ż ma rację w dwóch kwestiach:
- odnośnie kompetencji a raczej jej braku - Prokuratury Europejskiej - przy przystąpieniu do niej zawarto zapis, że może badać sprawy 2 lata wstecz od dnia przystąpienia do niej RP - oczywiście przy założeniu, że jakkiekolwiek przestępstwo zaistniało...
- faktu, iż nie on powinien być adresatem pretensji co do opuszczenia giełdy i działań GPW w zakresie Elektrimu, a Państwo powinniście działać tj. np. wysyłać pisma, a nie rozpisywać się na forum, jak już też pisałem...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.