Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzięki za przedstawienie swojego zdania. Miałem podobne myśli, jednakże gdy wyczytałem, że pozbywają się aktywów z Ukrainy żeby skupić się na Europie to trochę się przestraszyłem. Stąd ta wiadomość do IR i brak odpowiedzi spowodował u mnie ucieczkę z tej spółki. Będę obserwował, życzę powodzenia, może dołączę na górce. Pozdrawiam :) Informacja z 19.03.2025 Zarząd Coal Energy S.A. (dalej „Spółka”) niniejszym informuje o sprzedaży aktywów Grupy. W ramach strategii rozwoju Spółka priorytetowo traktuje działalność w UE i podjęła decyzję o sprzedaży ukraińskiej spółki zależnej - UKRMINERAL TRАDING LTD. UKRMINERAL TRАDING LTD posiada również 99% praw własności akcji w kapitale zakładowym CwAL LE „Mine St. Matrona”. Kwota transakcji wynosi 50 000 UAH (pięćdziesiąt tysięcy hrywien). Szczegółowe informacje o tej transakcji zostaną przedstawione w kolejnych sprawozdaniach finansowych.