Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Napalania nie ma, bo nie było informacji o zleceniach, które mogłyby to uzasadniać. Jest pewne przesunięcie czasowe, raczej na plus - gdzie strajki zaburzyły normalny cykl pracy i 4q nie był klasycznym sezonem ogórkowym (jaki ma miejsce w tej branży), a wręcz zaczął się jakiś ruch (na bazie wpisów w sprawozdaniu finansowym PLI - przeczytałem całe dość dokładnie).
I takie jest założenie szacunków na 1q25 (moje) wzrost przychodów rok do roku o około 10% (ale może być zaskoczenie in plus - wg mnie nawet bardzo prawdopodobne, ale nie mam wglądu w pipeline firmy, więc pewne rzeczy tylko zgaduję).
Za miesiąc wszystko będzie jasne, przy czym nie oczekuję tutaj jakiegoś przełomu, który rzuci wszystkich na kolana, ale może być widoczna kontynuacja procesu rozpoczętego już w 4q24 (wg mnie dobre wyniki) na zasadzie kropla drąży skałę :)