Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No mi się marzyła redukcja w wysokości 80%, ale marzenia są dobre do poprawiania sobie humoru, a jednak trzeba patrzeć bardziej krytycznie na swoje oczekiwania:)
Biorąc pod uwagę poprzednie skupy, ja jestem zadowolony. Tutaj masz 1,96% do 2,23% tak więc ok. 15% więcej niż by było w przypadku wzięcia udziału wszystkich w skupie. W dodatku to jest resztka pieniędzy z zeszłorocznego skupu tak więc zapewne to nie koniec bonusów w tym roku.
Jakbyś miał dywidendę to nie dość że miałbyś mniej pieniędzy, to jeszcze musiał od tego odprowadzić podatek.
I tak moim zdaniem mocno poszli na rękę drobnym, bo mogli zostawić standardową kwotę 100 zł za akcje (tak było w poprzednich dwóch skupach) i wtedy przy takiej wysokiej redukcji udział wzięliby tylko ci co mają kilka tysięcy akcji, bo z mniejszą ilością nie opłacałoby się przystępować.