Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cyrk Drumpa trwa w najlepsze. A nawet się wzmacnia!
Nq wczoraj zrobił przelot o ponad 2500 pkt :) A Dax skromne 2200
jankesi z korekty od Ath na -20% odrobili w kilka godzin ponad połowę :)
A to dlaczego? Dogadali się w sprawie cel? Nie. Drump zawiesił cła. To wystarczyło aby indeklsy zrobiły po +10% lub więcej.
Mechanika była taka: Drump został prezydentem a indeksy były na Ath. Ale jak tu grać Longi, na szczytach? My chcemy grać znaczonymi kartami.
Ok trzeba rynek zrzucić w dół, najpierw zgarniemy kasę z Shortów. Zaczęła się jazda z cłami.
Rynki spadły -20% ferajna zgarnęła kase z Shortów. Co dalej? Czy chcemy bessy? Nie. Po co komu bessa, jeszcze mnie wywiozą na taczce. Trzeba się najpierw zapakować w akcje i Longi i grały cłami, zawieszamy! Rynki w euforii robią +10% Zgarniamy kase z Longów.
Wczoraj grałem dwa razy L na Dax i zgarnąłem skromne +800 pkt oraz L na złocie.
Co na dzisiaj? Na Dax od 21420 jestem w pozycji S, sl na 21600 a tp 21200 wię to gra prawie 1:1 ale co robić , taki rynek.
Generalnie teraz taki okres że technika jest za polityką.