~Cierpliwa

Cześć wszystkim, Chciałbym podzielić się moją osobistą refleksją na temat VR Factory Games S.A. – spółki, której akcjonariuszem jestem od pewnego czasu. Wiem, że wielu z nas z niepokojem obserwuje brak dynamicznych ruchów kursu mimo pozytywnych komunikatów ESPI. Rozumiem ten niepokój – sam go odczuwam. Ale jednocześnie wierzę, że czas może pracować na naszą korzyść. Co mamy dziś na stole? 1. Trzy produkcje VR na pokładzie – z czego każda może trafić w rozwijający się rynek wirtualnej rzeczywistości. Ostatnie ESPI mówiło o zawarciu umowy na współfinansowanie kolejnej gry. To nie tylko szansa na przychód, ale i potencjał do zbudowania IP. 2. Konsekwentna realizacja strategii – spółka, mimo ograniczonych zasobów, stawia na rozwój organiczny. Nie rzuca się z motyką na słońce, ale stara się budować wartość krok po kroku. A to — choć nieefektowne dla kursu — bywa bardzo skuteczne w dłuższym terminie. 3. Rynek VR rośnie – Meta, Apple, Sony, wszyscy idą w kierunku rozwoju immersyjnych doświadczeń. VR przestaje być tylko niszą. Jeśli spółka odpowiednio wstrzeli się z produkcją – przy niskiej kapitalizacji może dojść do mocnego reratingu. 4. Mała spółka, duży potencjał – obecna kapitalizacja poniżej 11 mln zł nie oddaje potencjału spółki, która już generuje przychody, ma gotowe gry, i planuje kolejne. Wyceny na poziomie poniżej 0,40 zł to – moim zdaniem – nie odzwierciedlenie wartości wewnętrznej. Ale nie wszystko jest różowe: • Spółka wciąż na stracie – choć zmniejsza ją systematycznie. • Niska płynność akcji – trzeba cierpliwości i długiego oddechu. • Rynek NewConnect jest wymagający, a inwestorzy często szukają szybkich zysków. Dlaczego nadal wierzę? Bo fundamenty zaczynają się układać. Bo widzę determinację zespołu. Bo wiem, że wiele dobrych rzeczy dzieje się zanim kurs ruszy. I może – tylko może – ten spokój teraz, to cisza przed czymś większym. Nie jestem doradcą inwestycyjnym. Dzielę się tylko swoją refleksją jako inwestor z pasją. Trzymam kciuki za cierpliwych — i za spółkę, która może nas jeszcze pozytywnie zaskoczyć. Pozdrawiam wszystkich długoterminowych!

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.