Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2025-03-18 o godz. 18:57 ~Cichy napisał(a):
> Phr ma większą kapitalizację niż Zremb, oni coś oprócz listu intencyjnego produkują? No i notowania na 2 fixach
Zamiast drwić z PHR, dziękuj Bogu, że los (i osobiste kontakty) sprawiły, że ZREMB ma dzis 10 mln akcji PHR.
Można powiedzieć, że każdy kupując 1 akcję ZREMBu dostaje gratis jakies powiedzmy 0,7 akcji PHR.
Nie wiem, jak będzie dalej - myślę, że - zgodnie zresztą z zapowiedziami samego Dąbrowskiego - w przyszłości PHR będzie emitował nowe akcje - na przykład na objęcie udziałów w firmach- producentach broni. Ale to zapewne póżniej, gdy kurs akcji PHR będzie dwucyfrowy. Albo trzycyfrowy.
Dlaczego?
Bo jest PHR firmą wyjątkową. Gdyby tak nie było, nie zdołałby zawrzeć umowy, o której dziś poinformował. Dzięki temu, kim był Dąbrowski w przeszłosci, jakie stanowiska w sektorze zbrojeniówki zajmował, dziś moze PHR wejść w układ w niemal z każdą firmą z sektora w Europie, czy na świecie. Będzie jeszcze mnóstwo komunikatów o kolejnych współpracach, konsorcjach. W Europie, pewnie i na świecie, I z biegiem czasu PHR będzie coraz częściej nie tylko łącznikiem między firmami badawczymi, produkcyjnymi, ale i właśnie tym, kto w tych firmach badawczych i produkcyjnych ma jakies udziały. To jest zaznaczone wyraźnie w strategii, to nie moje wizje.
Być może z biegiem czasu procent udziału ZREMBu w akcjonariacie PHR spadnie, bo ZREMB przecież nie będzie obejmował kolejnych akcji PHR przy każdej nowej emisji PHR potrzebnej, by przejąć udziały w jakims np. producencie amunicji. Ale - tak czy inaczej - te 10 mln akcji, które już ważą tyle, będą ważyc (na plus) w ZREMBie jeszcze więcej.