Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
zgadzam się w pełni. już kiedyś tu na forum kłóciłem się ze ten skup w takiej cenie to defacto dywidenda, której ze względu na układ wypłacać nie mogą.
jeśli chodzi o ściągnięcie spółki z giełdy... to najwieksi maja ok 60%, jescze sporo skupów aby dobić do 90% a i tak to nie jest takie proste patrz np. Gobarto - od bodajze 2023 chca sciagnac z giełdy i do dzisiaj sie nie udało a kurs przy samej zapowiedzi wystrzelił sporo. Co do braku umorzeń - być moze będą chcieli użyć tych akcji do przejęć? tzn. jako płatność. Zresztą tak początkowo myślałem ze bedzie :) Natomiast słuchając wywiadów z prezesem Bielińskim, to mam wątpliwości czy oni będą chcieli to robić, to chyba nie ten typ człowieka ;)