~czujny

Witam Waldi. Oczywiście, że na NC się nie inwestuje tylko gra, choć tutaj zrobiłem ostatnio wyjątek. W grudniu pozbierałem niezły pakiecik Hempa. Wiem , wiem, śmieszna spółka, która straciła zaufanie w czasie pandemii na testach i maseczkach, choć trochę dała zarobić:) Wydaje mi się, że dzisiaj to już inna spółka i biznes z medyczną marihuaną może ją wynieść na złotówki. Wygląda na to, że podchodzą poważnie do tematu. Ogólnie moja strategia jest prosta i tego się trzymam. Łyżeczką, a nie chochlą. Pierwsze lata na GPW zarabiałem sporo i jak każdy wtedy, myślałem że jestem drugim Buffettem:) Za chwilę prawie wszystko straciłem. I tak kilka razy.Giełda uczy pokory i cierpliwości. Po kilku latach takiego miotania się zacząłem inwestować, a nie grać. To był dobry wybór. Od wielu lat głównie inwestuję w duże spółki. Portfel to 60-70% w dużych spółkach, kilka% w mniejszych i reszta w gotówce, która czeka na okazje. Dzisiaj mam w porfelu od ok. 3-4 lat XTB, Mirbud, Tauron, Greenx. Od 1-2 lat Astartę, Erbud, Pure. Pod koniec ub. roku pozbyłem się CCC. W dwa lata 300%. Niezły wynik. Z dużych spółek moje ulubione to właśnie CCC, poza tym JSW i KGHM. Czasem wchodzę "na chwilę" w mniejsze i małe spółki, kiedy wydaje mi się, że jest okazja i żeby się coś działo w notowaniach w portfelu, bo na dużych jest "nuda":) Tutaj też liczyłem, na szybki ruch, a wygląda na to, że chwilę będę musiał poczekać:) Spółka niezła, zmieniła branżę, szyld i nieźle rozpoczęli ten biznes. Jeśli nie ma zgrzytów w zarządzie to spokojnie wróci na swoje poziomy. Dzisiaj tak dla sportu, na chwilę wziąłem niecałe 20 kilo Milisystemu( śr.1,55). Podobna sytuacja jak na WGP. Zmiana nazwy, branży i pozytywne efekty. Drugi dzień mocnych spadków. Powinno odbić. Może uda się zarobić na dobrego whiskacza:) Pamiętasz początki? Trzy razy w tygodniu ustalanie ceny, kolejki w BM, rs, rk , os, ok? Exbud, Krosno, Tonsil, Uniwersal, potem Elektrim i Karkosikowe wynalazki? Fajne czasy. Teraz jest całkiem inaczej. Ale się rozpisałem:) Na forum udzielam się sporadycznie, tutaj na WGP jakoś wyjątkowo:) 90% forum to trollownia, nie warto czytać, a tym bardziej dyskutować. Pozdrawiam i życzę samych udanych inwestycji:)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.