Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziś poszły moje ostatnie akcje które miałem brane w kwietniu 2023 po 14-15-16, niestety po fakcie można pytać dlaczego nie oddawałem całości po 32-34 czy 30 groszy ale wtedy oddawałem inne pakiety i liczyłem, że te poziomy sie utrzymają tak jak i liczyłem, że w styczniu 2025 zrobią powtórkę ze stycznia 2024 i podbija kurs nad 30 groszy. Niestety tak się nie stało bo nie ma obecnie sentymentu do akcji z NewConnect i widząc co się dzieje, widząc indeksy WIG a NCindekst postanowiłem całkowicie zredukować akcje Inventionu już od stycznia a nawet 30 grudnia i poziomu 23 groszy.
INVENTION dał mi zarobić sporo w 2020 i 2023 roku oraz w styczniu 2024 ale zmęczyło mnie już czekanie na spełnienie obietnic Kieruli i rozliczenie dotacji która się przeciąga. I postanowiłem o czym już pisałem przejść całkowicie na spólki duże, zbrojeniowe na których już zrealizowałem zyski czy Orlen na którym zyski zrealizowałem dzisiaj.
Kasę jaka obecnie jest skumulowana idzie w większej części na biznes nie związany z giełdą który zapewnie mi może nie tak spektakularny jak 150 czy 200% zysk rocznie ale w okolicach 25-30 % rocznie i pewny a wartość biznesu nie będzie spadać.
Jeszcze mam 150 k ale ze średnią ponad 20 groszy :))) i niech sobie leży i te akcje nie maja już dla mnie żadnego znaczenia a ze stratą nie będą ich sprzedawałem chyba, że zobaczę, że Kierule zwijają biznes to wywale i po 1 groszu :)
Daje sobie jakieś niewielkie szanse, że gdy zobaczę, że jednak spełnili zapowiedzi i zaczną zarabiać i w końcu otrzymają i zaksięgują dotację to może wrócę ale już nie na wolumenach zakupu liczonych mln sztuk.
Teraz niech forum kręcą technik-at co ma akcje po 29 i inni co udają, że akcji nie mają bo inaczej by tu beziteresownie nie spędzali czasu. Ja uciekam odpocząć. Akcje obserwuje, zobaczymy co wydarzy się do maja gdzie pokażą raport po audycie za 2024 oraz za 1 kwartał 2025 bo jeśli nie pokażą jakiegoś zysku, nawet z wpływu dotacji to po 1 kwartale kapitał własny może być już ujemny patrząc na to, że obecny dalej nie uwzględnia niczego jak działka, biurowiec, dotacja.
A teraz musze odpocząć.
PS i proszę mnie tu nie zaczepiać bo na nic to nie ma wpływu.