~Solez

Za cały zysk ,który wypracowałem na Aliorze a było 500 , 550% wg fifo kupiłem akcje CPS. Kupiłem je po cenie 12,5 zł pod koniec grudnia 2023, siedzę tutaj od ponad roku i mam lekko powyżej 10% zysku a i było 20% straty jak spadło w okolicach 10 zl. Nie żałuje, poprzedni rok był trudny i było kilka niefortunnych zdarzeń ale giełda to nie piaskownica. Glapinski siedzi w kieszeniach pisu i trzyma stopy co odbiło się rykoszetem na nas plus zawirowania rodzinne. Taki klimat mamy. Nie mogę natomiast doczekać się teraz kwietnia i maja ,ze względu na wyniki raportow i wyniki prezydenckie. Po pierwsze raport, on będzie solidny. OZE nakręca raporty, foto prężnie działa latem a wiatraki cały czas się kręcą, projekt drzezewo się nie zatrzymuje a część turbin już stoi, port praski dalej sprzedaje mieszkania nie mówiąc o wzroście wartości gruntów w stolicy Polski, nesobusy jeżdżą już po polskich miastach zbierając niezłe rekomendacje, Polsat radzi sobie niezle, interia tez a ja sam ze znajomymi zmieniłem operatora internetu na netie, która zwiększa udział w rynku i niezle działa. Plus zwiększa zasięg i się dobrze rozwija. Cześć długów została przedterminowo spłacona co też jest niezłym ruchem. Kwiecień i Maj będą fenomenalne, wybory prezydenckie też zmienią wszystko kiedy w końcu będzie współpraca prezydenta z premierem a sondaże są dla Rafała. I Glapiński jako jeden z ostatnich bastionów pisu padnie. Stopy będą obniżane co podbije wszystkie rentowne inwestycje. Tutaj będzie bardzo dobrze. Przypomnę że jak Polsat wykupił Polkomtel to też gadali ,ze jest bankrut a teraz bez niego Polsat byłby pod woda. Kredyt na inwestycje to część strategii której niektórzy nie rozumieją no ale cóż … :)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.