~helpi

Gdyż tutaj chodzi o czas (NWZA jest 12 marca 2025 - dotyczy min. emisji serii P). Tyle, że wobec tych faktów to tak, jakby NZWA odbywało się już po transakcji ... dotyczy tylko klepnięcia emisji. Mnie zastanawia szybkość budowy "przyspieszonej" księgi popytu ABB, i sprzedaży istniejących (pożyczonych) akcji. Raptem 2 dni je dzieli, tj. 24 a 26 luty. I ta szybkość jest zastanawiająca. Chodzi o nakłady większe, niż to zapewniała gotówka do tej pory na prace związane z podpisanymi listami intencyjnymi? ... czy dokapitalizowanie tuż przed M&A, gdyż tak sugeruje doradca? To moja spekulacje ( nie mam doświadczenia w tej materii). Jakby nie było, to przecież prezes ryzykuje. A gdyby tąpło w USA na giełdzie, czyli na świecie - tak na rynkach jak w 2008/2009? I zostałby bez akcji?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.