~gracz

Dnia 2025-02-13 o godz. 17:12 ravcio napisał(a):
> Kolejny dzień dużego obrotu na kasowym, na FW LOP spada. No i ważne 2600 zaliczone (przynajmniej dla mnie ważne). DAX na ATH i się trochę odkleił od rzeczywistości a Jankes według mnie walnie znów w opór i jaki tego efekt ?
> Wnioski.... ?

Tak, obrót na WIG20 wysoki, 1,75 mld, a co ciekawe bo został w większości zrealizowany w trakcie notowań ciągłych, a na fixingu i w dogrywce obróciło się tylko 180 mln.
Na FW20 wolumen też wysoki bo 30346 kontraktów, w tym na fixingu 1073 a w dogrywce 281, co nie często się zdarza.
LOP na fixingu i w dogrywce spadł tylko o 387, bo więcej pozycji było otwieranych niż zamykanych.

Moje wnioski są takie, że od początku lutego zamknięcie każdej sesji ( z wyjątkiem 5 lutego ) jest wyżej niż poprzedniej, więc długoterminowa gra na spadki nie popłaca. Ale w grze jednosesyjnej jak najbardziej :))

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.