Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
W kwestii TFI i PPK chciałem na początku się z Tobą nie zgodzić, bo CDA jest na rynku NC a nie głównym GPW. Ale znalazłem w sieci, że z reguły ograniczenie dla funduszy to kapitalizacja (100mln), którą CDA spełnia także argument mi wypadł z rąk :). Pozostaje problem z akcjonariatem i dywidendą Także jeżeli ja wypłacą to CDA ma dużą szansę na wzrosty. Ale mi bardziej zaimponował ich biznes. Szkoda, że nie podjęli dotąd współpracy z kimkolwiek, żeby przyspieszyć rozwój. Uważam, że gdyby tą gotówkę zaczęli mocniej inwestować w rozwój, a wzrost dywidendy delikatnie by obniżyli to osiągnęli by lepsze rezultaty. Co do ppk to z roku na rok jest coraz lepiej, przekroczyło teraz 50% z możliwych uczestników także masz rację, tutaj się kryje olbrzymi potencjał