~emeryt

Może nie jasno napisałem lub musicie przeczytać kilka razy ...bylem współorganizatorem Porozumienia Akcjonariuszy Mniejszościowych pewnej spółki i rozpoczęliśmy wspólnie sądową batalie z cena wezwania delisting /blokując delisting/ jeden z tych którzy mieli to szczęście w nieszczęściu mieć te akcje miał syna który jako prawnik pisał komentarze do KSH i innych przepisów wiec wiedzę dodatkowo wsparty renomowanym prawnikiem ja dostarczałem materiały które ubierali w język prawniczy , proboszcz pewnej parafii akcjonariusz wspierał Nas modlitwą ...wśród innych osób był adwokat karnista dwóch prokuratorów plus jeden pracownik prokuratury ,osoba która była kiedyś w zarządzie spółki giełdowej ,biznesmeni ,przedsiębiorcy i zwykli zjadacze chleba niektórzy mieli to szczęście w nieszczęściu bo zarobili lub niestety nieszczęście kupując w IPO i nawet to 800 % więcej było mniej niz cena IPO
/choć moja zasługa minimalna bo może poza GPW dostali by tyle sami ,wyrzuty sumienia miał wzywający wychowany w religijnej rodzinie i odpuścił realizując zamiar zaplanowany wcześniej sprzedaży biznesu i cenę dal nowy kupujący taka sama cena dla drobnych jak i głównego akcjonariusza
Sam tez przy tej inicjatywie aby zablokować następny delisting z wyższą ceną zmienilem przepisy ustawy o ofercie paragraf o wezwaniu delisting zmieniając z 80 % na 90 % ilość potrzebną do przegłosowania pomysłu wycofania spółki tak aby NWZA dało zgodę bo mieliśmy wspólnie w Porozumieniu ponad 10 % .Tacy z Was inwestorzy że nawet nie wiecie na jakiej spółce to było ...pisałem wtedy tez po rożnych forach ale odzew slaby aby podłączyć się pod inicjatywę

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.