Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Napisałem że w warunkach wezwania jest podjęcie uchwał na walnym zgromadzeniu . Zmiany w statusie które dają specjalne uprawnienia Tdj do powoływania rady nadzorczej . Z jakichś powodów to wcisnęli w warunki wezwania i zwołują specjalne zgromadzenie . Mogli by wszak sobie uchwalić to kiedykolwiek przy okazji czegokolwiek nie uważasz ? Luźno sobie rozmyślałem po co im to ? Po co im zapis że zachowują prawo do prezesa rady i większości rady nawet przy 33 procentach. A Ty w odpowiedzi że co to wogole Cię obchodzi to są tylko takie prawnicze zabawy. A to że mogą kupować nawet jak się warunki nie spełnia to jest standardowy zapis , nie widziałem żeby jeszcze ktoś sobie sam ograniczył sztywno możliwość kupowania .