~chubabuba

Ja miałem średnią po 16 zł. Następnie sprzedałem w tej samej cenie i jestem na siebie o to wściekły. Później odkupiłem kilkaset akcji za 32 zł i więcej nie dokupowałem żeby nie psuć średniej. Czy słusznie zrobiłem? Chodzi mi o to że obawiam się że jak dokupię akcje po obecnej cenie to zamiast kilkaset % zysku będę mieć kilkadziesiąt % zysku i cały plan pójdzie w p... Czy dobrze kombinuje? jak do tego jak dostanę dywidendę to bedzie ona równowartości 1/4 mojego wkładu :D i po co tu psuć średnią. Nie mam doświadczenia wiięc jestem ciekaw waszych opinii. Przygodę z giełda zacząłem gdy wybuchł covid. Wtedy czułem że synektik jest przyszłościową firmą i warto zainwestować, ale nie sądziłem że pójdzie to tak szybko :) kurs w okolicy 15 zł kisił się tu przez około rok czasu. żałuję że nie zapakowałem wtedy całych swoich oszczednosci. Teraz mam ból d...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.