~docent

Udało mi się niedawno znaleźć czas na ukończenie demka the Alters i jestem pozytywnie zaskoczony. Typowy dla 11 bitów koncepty gry o zarządzaniu zasobami całkiem nieźle pasuje do trzecio-osobowego kosmicznego survivala. Moje obawy że to kolejna narracyjna gra dla nikogo zostały rozwiane przez całkiem solidny gameplay. Oczywiście podobnie jak TWoM i FP gra nie jest raczej kierowana do bardzo szerokiego odbiorcy, ale liczba użytkowników których może zainteresować powinna być całkiem przyzwoita zwłaszcza że celuje również w konsole.

To co jest z kolei problemem gry to słaba wyrazistość, objawiająca się w generycznym wyglądzie assetów, które wyglądają jak wyjęte z dowolnej innej gry na Unrealu. No i właśnie kluczowa sprawa - gdyby nie to że interesuje się polskim game devem, a szczególnie spółkami akcyjnymi to nie wiedziałbym o jej istnieniu. Zastanawiam się czy target w ogóle usłyszy o tej grze?

Gra zdecydowanie zasługuje na większą uwagę i wystarczy dać jej szanse na zostanie poznaną przez mainstream i sprzedaż może bardzo pozytywnie zaskoczyć. Ale jeśli marketing nie stanie na wysokości zadania będziemy mieli tu sporą klapę, no i właśnie tutaj upatrywałbym wąskiego gardła tego projektu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.