Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zarząd nie planuje wyjścia z GPW. Nie będzie wezwania. Nie będzie przymusowego wykupu akcji. Obecnie kurs akcji jest śmiesznie niski. Nikt nie wierzył mi wcześniej, że notowania są celowo zaniżane. A potem z 1,50 zł kurs zatrzymał się na 6 zł. Spółka nie ma długów, cały czas inwestuje i ma sporo kasy na koncie. Wyniki za IV kwartał będą bardzo dobre. Mam nadzieję, że za 2024r. będzie dywidenda.
Grenevia kończy romans z górnictwem dzięki czemu Patentus pozostanie jedynym kompleksowym dostawcą specjalistycznego sprzętu dla górnictwa w Polsce. Obecnie rentowność na kontraktach już teraz jest bardzo wysoka a będzie jeszcze większa. 30 grudnia będzie otwarcie ofert na dostawę przenośników dla PGG ROW KWK Chwałowice i Jankowice i mam nadzieję, że ten wielki kontrakt wygra Patentus. Pozdrawiam.