Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jest tylko trzech graczy biorących udział w WII od początku do chwili obecnej (po nicku liczba typów):
Luzak 843
seneka 831
emeryt_giełdowy 752
ta różnica u EmGi wynika z Jego nieobecności w typowaniu w pewnym okresie.
Trochę krócej od rekordzistów typują 211marek i 777777777777 ale też są to liczby pokaźne.
Następna statystyka to długość serii bez błędu: i tu znowu pijok bije wszystkich na głowę 15 trafnych, po czym zdarzył się 1 błąd i znowu 6 trafnych. Gdyby nie jeden błąd byłaby seria 22 trafionych typów - łał.
Kolejni w tej klasyfikacji mają po 11 trafnych - operato i bogdandz, choć on bez błędu ale z tygodniową przerwą.
Serię 9 tygodni bez błędu osiągnęli magnatek, yntelygent i Zosia3005.
No to wróćmy jeszcze do zwycięzców - trzem graczom udało się wygrać WII trzykrotnie: 777777777777, amikip i operator, a dwóm ostatnim udało się raz obronić tytuł zwycięzcy w kolejnym roku.
Po dwa zwycięstwa mają: bozenia, emeryt_giełdowy, automaxx, ostry, a po tegorocznej edycji kibicuję Zosi w jej drugim zwycięstwie. Tylu malkontentów Jej typowania chyba nikt inny nie miał na WII, oczywiście żaden z nich nie odważył się typować na WII, a ja z uciechą po tygodniu komentowałem te uwagi gdy trafiały jak kulą w płot.
Postanowiłem jeszcze policzyć całkowitą trafność typowania graczy, którzy typowali więcej niż 200 razy - wtedy jest to dość miarodajne statystycznie. I tu zaskoczenie - spodziewałem się lepszego wyniku, w pierwszym momencie pomyślałem czy "test małpy" nie dałby lepszego wyniku. Potem jednak przypomniałem sobie wyniki osiągane przez AI w handlu walutami...zatem klasyfikacja jest następująca:
operato 0,5565
amikip 0,5403
777777777777 0,5388
Napisałem to co mi przyszło do głowy, jeżeli widzicie jeszcze jakieś ciekawe statystyki, dajcie znać - postaram się o nich napisać. Konkurs procentowy nie ma długiej historii ale napiszę o nim może za tydzień.