mickeytrader

Ze zgrozą zauważyłem, że stare gry znów są przecenione na GOG-u.

Przeceny robi się z dwóch powodów, na ile się na razie zorientowałem:

- kiedy są okresy przecen, przecenia się dla tych, którzy tylko wtedy kupują, natomiast wielu klientów ani nie będzie pilnowała tylko tego okresu, bo mają inne sprawy na głowie, ani w tym okresie nie kupiliby wszystkiego, co by chcieli, i tak, więc i tak coś kupią potem w pełnej scenie;
- kiedy się chce przetrwać ciężki okres, na przykład doczekać do kolejnej premiery.

Jeśli chodzi o pierwszy powód, na GOG-u CIG przecenia wszystkie gry, poza "Snajperem Wojownikiem Duchem - Kontraktami 2", "Panami poległych", i jeszcze jedną nową, ale tanią grą, przez dużą część roku. Stare gry w takiej nawet średniej cenie sprzedawane są w marginalnych ilościach.

Jeśli chodzi o drugi powód, to, z pomocą małego, ale pewnego przychodu ze starych gier, doczekaliśmy naniesienia poprawek na "Panów poległych", jak i rozreklamowania tych poprawek (jest mnóstwo filmów na youtube, jeszcze ich nie obejrzałem). Teraz jest właśnie czas, żeby stare gry sprzedawać na powrót w cenie chociaż takiej średniej.

Sniper Wojownik Duch 3 - 3$ czterdzieści bez centa.

Snajper Wojownik Duch - Kontrakty - 3$ bez centa.

Dalej już nie sprawdzam ponownie, ale też są to niskie ceny.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.