Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
to, to, że pomysł sprzed 30 lat, by oddac drogę w stanie bardzo dobrym jest ...... głupi.
Dawno nie jechałem tym odcinkiem, ale wydaje mi się, że choćby przed punktami poboru opłat z każdej strony są wiadukty /chyba nie ma za Brzeczkowicami czy jak to sie nazywa/. Czyli są 3 newralgiczne miejsce, gdzie by wypadało zrobić 3 pas przynajmniej z jednej strony do 2027 roku /by potem móc robić zwężenie 2*2 przy robocie z drugiej strony/. Podobnie są 2-3-4 ? wiadukty w okolicy zjazdu na Oświęcim i tam też powinno sie przygotowac przynajmniej 3 pasy w jedną stronę.
Na moją głowę ok 2-3 % tej drogi i tak będzie musiała być zmieniona przy 3 pasach.
więc na pewno lepiej TERAZ przygotować sie na inwestycje pod 3 pas i nie robić tego z nowym ruchem.
Chyba, że państwo na "gwałt" poprawi drogę Kraków - Bytom, ale tam potrzeba co najmniej 30 kilometrów po nowym sladzie.