~onomatopeja

@Billjanusz
Piszesz o sobie amator. Czytając Twój post mam nieodparte wrażenie, że po prostu na siłę budujesz ideologię do faktu, że niepotrzebnie trzymałeś, zamiast sprzedać. No bo wiesz:
1) fakt jest taki, że masz -60%, czyli zamiast 10k masz 4k
2) Wszystkie spółki gamingowe mają rozpoczęte projekty, dają pakiety motywacyjne
3) Na rynku gamingowym sytuacja jest nastepująca: nr 1 CDR, potem długo długo nic i cały peleton średniaków, potem długo długo nic i peleteon maluchów.
WIG-GRY - Indeksy GPW - Money.pl Pofiltruj po udziale w portfelu.
Rynek się zmienia. Od czasów przed premierą Cyberpunka pojawiły się tysiące firm, które chciały udziału w torcie gamingowym. Rynek się nasycił. I dzisiaj to już inny rynek. Większość analityków branżowych prognozuje że czas małych i średnich firm z przeciętnymi i małymi budżetami, czekających na swój hit, to już przeszłość. Coraz bardziej rządzą wielkie budżety, wielkich firm. Czy tych co są nimi od dawna, czy te, które do nich dołączyły. Spójrz na obecny ruch subindeksu WIG-GRY. Rósł tylko CDRed i troche próbuje PLW i HUG. Reszta spada.
4) Jeżeli zbierasz doświadczenie to przestań żyć nadzieją co będzie, tylko patrz na fundamenty, a decyduj o wejściu/wyjściu posiłkując się techniką. Również jestem fanem CDR, ale nie oznacza to że musze mieć akcje kupione 4-5 lat temu. Czekam na dobrą cenę na 11bit ale nie kupię tego papieru dopóki nie będę miał potwierdzonego sygnału kupna, co oznacza że tak samo jak ja myślą Misie z kapitałem.
5) Dzwonem jest ten kto bezkrytycznie zakłada, że o ruchach kursu na papierze z mWIG-u, decydują goście z forum bankiera.
Młoda giełda? A kiedy będzie stara? GPW zachowuje się tak jak każda lokalna giełda o niskiej płynności, gdzie o wszystkim decyduje kapitał z zagranicy. Albo to przyjmiesz do wiadomości i zaczniesz tu inwestować naśladując ich ruchy, albo będziesz tracił kapitał.

Powodzenia w pracy nad krytycznym podejściem do swoich inwestycji!

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.