~Fan

M78 - ja mogę o sobie powiedzieć - wchodzę z Tobą w polemikę, bo z Twoich postów ciągle bije nieskażony niczym optymizm, żeby go trochę zamaskować jest to czasem okraszone stwierdzeniem, że oczywiście ryzyko jest, to jest giełda etc.

Chodzi o to, żeby podejmować racjonalne decyzje i odcinać się od emocji, zdjąć czasem różowe okulary. Co z tego, że spółka jest ogólnie rzecz ujmując "dobra", skoro nie ma popytu na jej usługi, co odzwierciedlone jest dobitnie przez silny trend spadkowy?

Czy z perspektywy czasu dobrze oceniasz swoje decyzje o kupowaniu akcji, np. przy 30 zł, 25 zł, 20 zł, 15 zł... etc? I radość z tego, że jest coraz taniej? A może lepiej poczekać aż dobitnie kurs dosięgnie dna i się ustabilizuje, (może np. przy 10 zl?) chwilkę poczekać aż trend się odwróci i dopiero wtedy ładować zakumulowaną przez parę miesięcy kasę, żeby nieco bezpieczniej wejść? ale też wtedy "mocniej" uśrednić cenę akcji?

Niczego nie doradzam, to Twoje pieniądze. Możesz mieć rację - czego Ci życzę! Po prostu mam wrażenie, że trochę brakuje takiego trzeźwego spojrzenia na sytuację. Sam byłem akcjonariuszem tej spółki, zarobiłem, więc też mam sentyment do spółki jakby co.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.