Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak, przyznaje ten przykład z 10-krotnym zyskiem na akcję był zły (pisałem o tym wcześniej, ale moderator nie puścił tego posta;) ).
Nie jest prawdą, że GOP takie wyniki ma raz na dekadę, to tylko Twoje przypuszczenie. To nie jest spółka jednej gry, poza tym pełna wersja przyniesie raczej większe przychody niż EA, a koszty w momencie wydania będą już wcześniej ujęte dlatego istnieje duża szansa, że w 2026 zysk będzie jeszcze wyższy niż 2024r.
W przyszym roku dalej sprzedawać się będzie IFZ (słabiej niż w tym roku, ale jednak) Survival Machine (prawdopodobnie) oraz backcatalogue, myślę, że na kilka milionów zysku w roku wystarczy.
They Are Billions to baza graczy, do których taki tytuł jak IFZ może trafić, ale nie tylko do nich, poza tym 1.8 mln w 8 lat nie jest do końca trafne. Wiesz przecież, że zdecydowana większość sprzedała się w rok od premiery więc jeśli do końca 2026 roku IFZ zejdzie jeszcze w 1 mln egzemplarzy to biorąc pod uwagę koszt wytworzenia gry to zapewni świetne wyniki.
A Huuuge do CDR porównuj sobie na forum Huuuge albo CDR. Pisałem Ci już kiedyś, że wcale nie uważam Huuuuge za złą spółkę, fundamentalnie są bardzo mocni, zwróciłem Ci tylko uwagę, że jak pisałem Ci o regularnym spadku przychodów w Huuuge to nie widziałeś w tym problemu, a spadek przychodów w GOP to już problem jest. W obu przypadkach świadczy to przecież o tym samym. Tylko Huuuge ma z czego spadać, ale to GOP ma pomysły na to i podejmuje działania aby te przychody zwiększać (nie wiem może Huuuuge też ma, już ich nie śledzę, ale jak byłem ich akcjonariuszem to nic tam wzrostu przychodów nie zapowiadało).