~Mando

Witam wszystkich.
Nie wiem ile razy wątek ten został już poruszony. W zalewie tych wszystkich ochów i achów trudno znaleźć coś sensownego.
Pomimo szczerych chęci autorów tych wpisów.
Jestem totalnie "zielony" w tym temacie. Wiem jedno, inwestorzy w tym momencie są totalnie rolowani. Żeby zablokować decyzję o emisji akcji potrzeba swoje akcje czyli potencjalnie swój głos zgłosić na Walne Zgromadzenie. Trzeba tego dokonać do 07 lub 09 grudnia w domu maklerskim. Koszt około 60 zł mBank.
I teraz jeżeli Walne Zgromadzenie dopuszcza głosowanie online wystarczy się zalogować i oddać swój głos. W przeciwnym wypadku
obecność fizyczna jest potrzebna. Nie wiem jak tutaj na razie wysłałem zapytanie.
Można scedować swój głos na reprezentanta ale to kosztuje i pomimo tego że ogólny koszt jest wiadomy nie wiadomo na ile uczestników się rozłoży. A więc można się przejechać. Na ten moment jest wiadomo jedno trzeba zarejestrować udział swoich akcji
na walnym poprzez dom maklerski. Dalsze działania zależą od wiedzy i celów poszczególnych inwestorów.
Jeśli gdzieś się pomyliłem poprawcie.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.